logodos12

12D.O.'s Botiga de les Denominacions d'Origen de Catalunya

Adreça:
Carrer Premses, 12

08800 | Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

e-mail:
info@12dos.cat

Telèfon:
605 13 40 30

 x 
Carret buit
 
 

Botiga a peu de carrer

Adreça:
Carrer de les Premses, 12 bis

EMail:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfons:

931 42 72 98 (Botiga)
605 13 40 30 (mòbil)

BOTIGA 12 D.O.'s
Carrer de les Premses 12

 

08800 · Vilanova i la Geltrú    Barcelona

El Blog de 12 D.O.'s

Aquest Blog està dedicat a tots als amants dels bons vins i caves catalans, arreu de Catalunya i tots els indrets del món, per Sergi Sevé.

Visita a Cellers d'en Guilla. Febrer 2016 amb Marc Mallol, enòleg del celler

Fem cin cèntims d'aquest Celler de l'Empordà d'en Martí i l'Assumpta, que en retirar-se per jubilació decideixen que s'aburreixen i s'aventuren a fer vi. Celler que en cinc anys s'ha convertit en un dels referents dins de la D.O. Empordà. En Marc Mallol, enòleg del celler ens rep i ens comenta apassionadament l'elaboració de la totalitat dels seus vins. 20160304 140142

Tastem les noves anyades del Magenc i de la Vinya del Metge; ambdós del 2015. Aquest any en el Magenc hi minva en macabeu però el cupatge continua sent garnatxa blanca, garnatxa roja, macabeu i muscat.p>

La Vinya del Metge ara és varietal de garnatxa roja. Marc s'arrisca per aconsegueix el color a pell de ceba desitjat i l'aroma a roses. Un vi senzillament genial i que ens mostra l'essència de la garnatxa roja a l'empordà.

El cupatge de Garnatxa i Carinyena del Rec de Brau 2013 ara mateix està del tot espectacular, doncs ja te l'ampolla suficient donat que aquest celler arranca el 2011. La part de garnatxa negra és senzillament espectacular i atípca: molt poc especiada i amb moltíssima fruita, essencialment maduixa amb tocs avainillats que no provenen de barrica.

l'Edith i el Bruel són els més exclusius i de nova generació. L'Edith és de garnatxa roja varietal amb fusta de tercer any. El Bruel és un cupatge de carinyena i garnatxa, el qual anirà canviant any rera any en funció de la collita que s'obtingui. Bruel té una base de carinyena de vinya vella extraordinària, ens sorprèn lo floral i afruitada que es mostra (mandarina).

20160304 132925

Finalment i en la linea de dolços trobem el vi d'aperitius i postres Garnatxa (de solera) i Sol i Serna de Damigiana també de garnatxa roja i que s'està a sol i serana dos anys a Rabós, Alt Empordà!

20160304 124540

Share this article:

">
257 Hits
0 Comment

PRESENTACIÓ DE LA NOVA ANYADA DE XAREL·LOS A CAVES NADAL

PRESENTACIÓ DE LA NOVA ANYADA DE XAREL·LOS A CAVES NADAL

Ens ha sorprès aquesta nova collita que en Xavi Nadal comenta com a més bona que l’anterior. Hem rebut amb els braços oberts aquesta iniciativa de Caves Nadal que se suma a moltes altres de vinificar el Xarel·lo vermell (3er any que surt a la venda) i potenciar aquesta varietat autòctona minoritària de moment en la vinya catalana i que ens dona un punt més tropical i no tan basat en el fonoll. Així doncs, en primer terme, apareix de forma subtil la papaia, i que s’hi mostra tant aromàticament com en l’entrada en boca, aquí en forma de greix.  Tot seguit evoluciona a una marcada acidesa elegant d'aranja, cosa que el fa molt apropiat per plats greixosos. En Pere Tàpies suggereix uns peus de porc, en Xavi Nadal arrossos de tota mena. Un xarel·lo vermell ben gastronòmic.

 

b2ap3_thumbnail_xarellos-comparacio-copa.jpgxarellos-ampolla.jpg

Del Xarel·lo, producte més que consolidat al mercat, volem dir que no li va massa bé el fred, així que no el poseu en glaçonera. Hi trobem poma reineta, pera madura i un toc de fonoll més marcat que en l’anyada anterior. Lliga amb plats de tota mena menys carns vermelles, caça. Amb Xató fantàstic.

CContents que el Xarel·lo Vermell, aquesta varietat de raïm que no és ni blanca ni negre, refresqui la oferta de vi català actual. Aquesta varietat té la suficient acidesa com per fer-ne caves ben frescos. Potser en veiem forces més en un futur.

Celebrem-ho amb l'esmorzar típic d'escalibada, botifarra i mongetes.

pa-tomaquet.jpg

 

Salut i bon vi català!

 

Tagged in:

Share this article:

">
287 Hits
0 Comment

Maridatge de ‪‎carnavalvng2016‬ amb Botifarra de Truita de Patates

Maridatge de ‪‎carnavalvng2016‬ amb Botifarra de Truita de Patates

Maridatge de ‪‎carnavalvng2016‬ amb Botifarra de Truita de Patates, ‎xató‬ i truites de Can Batadet Xarcuteries lliga amb Celler Malondro. Malondro 2011 ‎Garnatxa i C‎arinyena D.O. Montsant

Tagged in:

Share this article:

">
258 Hits
0 Comment

Trobeu-nos a Facebook

Segueix-nos en Facebook, trobaràs moltes més coses per a tu.

Segueix-nos

DESCOBREIX-NOS  

Call Center

Si ens necessiteu contactar-nos

Truqueu!

vols ajuda?