logodos12

12D.O.'s Botiga de les Denominacions d'Origen de Catalunya

Adreça:
Carrer Premses, 12

08800 | Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

e-mail:
info@12dos.cat

Telèfon:
605 13 40 30

 x 
Carret buit
 
 

Botiga a peu de carrer

Adreça:
Plaça de les Casernes 11

EMail:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfons:

931 42 72 98 (Botiga)
605 13 40 30 (mòbil)

BOTIGA 12 D.O.'s
Plaça de les Casernes 11

 

08800 · Vilanova i la Geltrú    Barcelona

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI (603)

La Guia tria El vi del dia, que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç.
Un article escrit cada dia per Jordi Alcover, i un vi cada dia, durant 362 dies.
Ho podeu llegir diariament al EL PUNT AVUI, i adquirir el vi en aquesta propia web 12D.O.'s

El Vi del Dia 30 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Almodí

Vi negre amb criança en bota

Varietats:
Garnatxa peluda

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, criança en bota durant 4 mesos.

Celler : 
Altavins.

DO. Terra Alta






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

El moment exacte

Ara mateix l’enologia té la bota de fusta com un element gairebé imprescindible a l’hora de fer la criança dels vins.

No passa sempre, però molt sovint és la primera idea que té un elaborador quan pensa a fer el millor vi del seu celler; una bota especial, molt concreta, que li donarà aquell toc i aquella aroma que pot complementar perfectament el caràcter d’aquest vi. T

eniu raó, la majoria de les vegades és xerrameca sense solta ni volta. En aquest moment, els tècnics que fan vi pensen en la bota en dos sentits possibles.

De vegades hi ha qui es troba amb un raïm que no té gaire argument i li han de donar alguna cosa afegida per tal que vagi al mercat: i com que les aromes terciàries encara formen part de l’argumentari de qualsevol vi com si li fossin pròpies, doncs no hi ha problema, fusta al damunt i a l’ampolla.

De l’altra banda, hi ha qui treballa més fi amb la bota, qui la vol per arrodonir un vi que té una qualitat excepcional, però que necessita temps i ajuda per tal de moderar el seu propi discurs i guanyar equilibri. És cert que la fusta és un dels procediments que aconsegueix això. Però no és l’únic ni de bon tros; l’únic factor comú a tots els processos coneguts de criança d’un vi és el temps, probablement el més important de tots. Dit això, és cert que treballant amb la mateixa matèria primera, la bota s’aconsegueixen abans els efectes desitjats, però també aporta al vi coses que li són alienes.

Aquesta reflexió té com a objectiu dir-vos que hi ha qui aconsegueix trobar el moment exacte per treure el vi de la bota i embotellar-lo. Ni rastre d’aromes terciàries, i en canvi tota la plenitud de la garnatxa peluda amb tota l’harmonia que és capaç de donar a un vi, carregant- lo de maduixes madures i dolces, de prunes, de gerds, de préssecs, de taronges fresques i de frescor, sense oblidar un toc de llevats que li aporta un plus d’autenticitat interessant.

Un vi plenament mediterrani en tots els sentits.

 

El Vi del Dia 29 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Masia Carreras Blanc

Vi blanc amb criança en bota

Varietats:
Garnatxa blanca, garnatxa roja, carinyena blanca, carinyena roja, picapoll blanc, d’una sola vinya centenària.

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, criança en bota durant 12 mesos.

Celler : 
Celler Martí Fabra

DO. Empordà






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Blanc de referència

És el primer vi català comercial que va recuperar el concepte de vi de vinya antiga, o més enllà d’això, que va actualitzar el vi fet a l’antiga des de la vinya, plantada amb varietals molt diversos i barrejats uns amb els altres.

El seu valor, més enllà d’aquesta fita, és donar a conèixer el fet de la vinya vella a l’Empordà i de rebot arreu de Catalunya, la vinya que es va plantar per fer bon vi per beure, sabent quines varietats eren les que podien donar aquest resultat, però sense pensar a explicar gaire cosa al voltant d’elles.

Aquest fenomen s’escampava per tot el territori, i ha anat caient a mesura que la sofisticació anava imposant-se en el món del vi.

Per aquesta raó, aquesta concepció que comença a tenir més adeptes coneguts (La Pell blanc i negre, de Celler Lagravera, a Costers del Segre; alguns dels Siuralta, de Vins Nus, al Montsant; part de la feina de Terroir al Límit i de Scala Dei, al Priorat) i altres d’anònims, intenta fer encaixar els beneficis d’una etapa de capacitació tècnica i formativa amb l’hàbit de fer vi per una mena d’instint natural, anterior a l’etapa moderna del vi català.

Masia Carreras blanc ho aconsegueix sempre. És una referència en el vi blanc català, i qui no el conegui no sap realment què està passant ara mateix, o potser no entendrà per què passa. És un pioner entre els vins que han marcat tendència a Catalunya, un vi que des d’una vinya gairebé centenària i monumental ha obert la porta a tot un món d’interpretació de la vinya històrica catalana. La seva dimensió real és aquesta, i el seu preu, com diem sempre, ridícul per haver d’assumir aquesta responsabilitat cada any. Si de vegades ha patit d’un petit excés de fusta, mai ha estat motiu per no poder apreciar la vàlua del raïm que fa aquella vinya, capaç de fer un vi absolutament divers i original, elegant i fresc, on les fruites van i venen, des dels albercocs i les nespres fins a les pomes al forn o la fruita tropical, i acaben combinant la seva dolçor amb un toc de mel.

Si el preu us tira enrere no passa res; només vol dir que no us interessa el vi ni tampoc el que signifiquen ampolles com la d’avui per al territori.

 

El Vi del Dia 28 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Freixenet Cuvée de Prestige Casa Sala Brut Nature Gran Reserva

Vi escumós blanc

Varietats:
Parellada i xarel·lo.

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, segona fermentació i criança en ampolla durant 110 mesos. Criança en rima amb tap de suro.

Celler : 
Freixenet.

DO. Cava
 

Guia 2017:
Puntuació punts (sobre 10).

 

Retorn als orígens 

La família Sala, una de les dues fundadores de Freixenet, tenia un negoci de vins al major, alguns dels quals els feien ells mateixos a la zona de Mediona, on són les millors vinyes de parellada del Penedès. Aquest fet ha inspirat Freixenet per fer un cava homenatge a l’origen de la casa gran, tot recuperant espais que abans es destinaven a fer vi o a emmagatzemar-lo per vendre al poble de Sant Quintí de Mediona. El cas és que des del 2004 surt al mercat un cava molt especial, atès que en atenció a la història de la pròpia casa, es fa un cava que confia en la ventafocs de la trilogia clàssica; la parellada. És cert que per ella sola potser no aconseguiria la potència que demana un vi que ha de passar un mínim de set anys a l’ampolla fent la criança, però també ho és que la zona, segons les anyades, fa canviar els percentatges de la mescla al seu enòleg, Josep Buján. Així doncs, segons l’anyada que trobeu a la vostra botiga pot arribar fins al 75% de parellada, tot i que la proporció clàssica que s’acostuma a aplicar és un equitatiu 50% per a cadascuna. Es tracta d’un cava que recupera conceptes que molts volien aparcar: elegància i frescor, associades de manera una mica inversemblant a aromes d’autòlisi (pa torrat, pasta de full, llevats) que defugen la dolçor per mirar d’aconseguir un producte extremament sec. És per això que es tracta d’un cava sense sucre afegit en el degollat, perquè vol reproduir un estil que ara no és habitual; un vi potser més lleuger, però no per això amb menys informació. Concretament podreu trobar tocs de fonoll, de poma Granny, de llimones i aranges i d’uns llevats molt expressius i directes, tot plegat abans d’un final molt i molt sec que reivindica la gran realitat del cava: pot treballar sense sucre afegit per aconseguir un vi escumós de primera qualitat internacional.

 

El Vi del Dia 27 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

La Fou Els Amelers

Vi blanc amb criança en bota

Varietats:
Garnatxa blanca

Elaboració : 
Fermentació i criança en botes noves i velles i en ou de ciment durant sis mesos

Celler : 
La Fou Celler

DO. Terra Alta






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Avantguarda i mercat

Els cellers que tenen una llarga tradició de vendes entre el gran públic han de pensar bé els seus productes abans de fer-los.

Si bé des del grup Roqueta es treballa de fa temps en una línia d’R+D molt activa que ha donat fruits cabdals per al vi català (com ara l’Abadal Mandó ressenyat no fa gaire), hi ha productes temàtics com aquest d’avui que han de seguir el seu camí; per això s’introdueixen petites modificacions que assegurin la fidelitat dels clients, tot perseguint un canvi gradual que no oblidi tampoc la primera versió del vi en qüestió. Així doncs, la introducció de l’ús d’ous de ciment en la fermentació i la criança persegueix afegir una frescor més tangible encara que quan el vi fermentava en dipòsits d’acer inoxidable.

Per compensar això, i de cara a acontentar el client acostumat a les aromes terciàries, que associa aquell vi amb un toc de fusta, també fermenten una altra part en botes.

El resultat final també depèn de la qualitat de l’anyada, un fet que cal tenir en compte atès que molts cellers intenten mil i una coses per tal que el vi no tingui alts i baixos al mercat. Aquestes pràctiques fan que l’equilibri de la gamma d’un celler tingui més a veure amb els canvis graduals i lents que no amb una aplicació directa de les conclusions del departament d’R+D.

No fa gaire un amic ens deia que el consumidor té el seu ritme i que no té res a veure amb el que tenen els cellers, i menys encara amb el que tenim els crítics, que volem sorpreses constantment, atès que tastar un dia i un altre vins que s’assemblen molt avorreix fins i tot les ostres. Una evolució lenta, doncs, fins arribar a un punt encara no determinat i sense renunciar a l’efecte anyada: mentrestant podeu gaudir d’una garnatxa blanca directa i fàcil, però alhora molt agraïda si la voleu analitzar mentre la tasteu; fresca, directa, ataca amb fruita blanca madura (peres, pomes Golden), a les quals s’afegeixen notes d’herbes aromàtiques (més concretament fonoll), tocs de llevat i cítrics explícits però madurs (aranja, llimona), tot just abans d’un final sec molt engrescador.

 

El Vi del Dia 26 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Vinya del Metge

Vi rosat

Varietats:
Garnatxa roja

Elaboració : 
Fermentació i criança amb mares durant sis mesos en dipòsit d’acer inoxidable

Celler : 
Cellers d’en Guilla.

DO. Empordà






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Rosat estrella

Dues vegades guanyador del premi al millor rosat de l’any, aquest vi és una icona entre els rosats moderns catalans.

En un primer moment va sorprendre perquè el seu color recordava els rosats de Provença, però aviat va deixar clar que aquí s’acabava la semblança. La garnatxa roja de la vinya del metge té molts arguments que la diferencien i la fan singular.

Val a dir que en aquell moment la garnatxa roja començava a despuntar com a raïm apte per fer vi tranquil, atès que s’acostumava a fer servir per fer el vi dolç clàssic de l’Empordà, la garnatxa. Va ser el primer vi rosat d’aquesta varietat fet amb la mateixa cura que la que els cellers posen en un blanc d’alta gamma o en un negre d’alta volada.

Poques ampolles que van posar el celler al capdamunt de la llista d’elaboradors punters de Catalunya. Durant un parell d’anys hi ha hagut una petita deriva, una mica de garnatxa negra afegida al concepte inicial.

El resultat, tot i que no arribava a la potència argumental de les collites anteriors -i això és part indiscutible de qualsevol mena de tast-, era encara interessant, i produïa un gran vi rosat: però el cas és que l’original tenia una força temàtica que li afegia un plus fins i tot a la boca.

Ara tornem a gaudir del concepte original, amb totes les seves rareses i peculiaritats: les notes de pera dominen el conjunt, i es tracta d’un vi rosat, circumstància una mica estranya. Només un record de maduixes a mitja boca, un altre d’albercocs i de nespres, fan un tímid acostament a la banda aromàtica tradicional dels rosats.

És licorós i dens, i l’alcohol ajuda a sostenir un conjunt aromàtic molt potent i intens, en el qual els cítrics més aromàtics (aranja, mandarina) fan acte de presència amb molta moderació tot just abans del final.

 

El Vi del Dia 25 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Abadal Mandó

Vi negre amb criança

Varietats:
Mandó.

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable i criança en bota vella i en tina de terrissa durant dotze mesos.

Celler : 
Abadal

DO. Plà de Bàges






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Renaixença

Sembla que era ahir que vam sentir parlar dels esforços d’Abadal per la recerca i la recuperació de les vinyes antigues del Bages. Les empreses, els enòlegs i les varietats necessiten temps per congeniar, per arribar a una relació de tu a tu sense cap mena d’entrebanc.

És com si la varietat hagués reclamat un tracte correcte per part de la indústria del vi, i com si aquesta hagués prioritzat, abans de donar-li tota la confiança, esvair tots els dubtes que no van tenir en el passat amb adaptacions molt més complicades i inversemblants. Aquest temps d’entesa ha estat un reguitzell de proves i més proves.

L’hem tastat en bota, en tina, en cupatge clàssic, en cupatge de vinya vella barrejada amb moltes altres... hem seguit la feina del celler i en especial la del Miquel Palau, l’enòleg responsable d’aquest vi i d’aquesta recuperació varietal de la qual esperem grans resultats en pocs anys.

La seva feina confirma que no funciona l’afirmació que les varietats que s’han perdut en els darrers cinquanta anys van desaparèixer perquè no servien per fer vi, atès que si s’han obtingut vins interessants i competitius cada vegada que s’han aplicat la viticultura, els coneixements i els mitjans tècnics moderns a les varietats recuperades, vol dir que amb les que s’han perdut hauria passat alguna cosa semblant. Potser era una diversitat excessiva, però això seria una altra qüestió ben diferent, perquè ara tenim aquest mateix excés amb 14.000 ha de vinya francesa. Tastar aquest vi deixa una sensació agredolça; un nas espectacular deixa veure una feina impressionant en l’estudi del varietal, amb el qual s’ha volgut potenciar la part de fruita madura i fons de bosc.

La boca, amb un punt mineral gairebé inèdit al Bages, escapa als paràmetres coneguts fins avui en els vins catalans, perquè no abusa de les espècies, ni de l’alcohol, ni tampoc d’aquesta mineralitat: menys encara de punts verds, o àcids, o vegetals de cap mena. És una boca intensa, però d’un equilibri espectacular, que té el centre del seu discurs en fruites negres de bosc i en tocs de l’espai mediterrani; resina de pi, herbes aromàtiques, tocs de pell de taronja...

La fusta, molt intel·ligent, ha entès que no era el seu moment i s’ha mantingut en un segon pla. Una petita obra d’art que s’ha gestat durant molt de temps i amb molta constància, però que d’altra banda també ens diu que ens l’hem perduda durant molts anys, exactament fins ara. Penseu mentre el tasteu, però, que és un vi que fa que aquest sigui un gran any per al vi català.

 

El Vi del Dia 19 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Freixenet Brut Nature Reserva

Vi escumós blanc

Varietats:
Macabeu, xarel·lo i parellada.

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, segona fermentació i criança en ampolla durant 48 mesos

Celler : 
Freixenet


Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Més del que sembla

La gran majoria de vins escumosos afegeixen una quantitat variable de sucre en el moment d’acabar el producte. Aquest moment pot ser l’embotellat (Prosecco, Sekt o altres escumosos elaborats amb el mètode Charmat o Martinotti) o bé el degollat (cas del cava, el champagne, Franciacorta, Cremette de Limoux, i altres escumosos obtinguts pels mètodes tradicional o ancestral). Una de les diferències entre uns i altres és el continent en què fan la segona fermentació, que pot ser el dipòsit o la mateixa ampolla en què es ven finalment el producte. L’altra rau en la quantitat de sucre contingut per litre, que acostuma a estar sempre per sobre dels 8 grams, és a dir, que en el millor dels casos, qualsevol escumós del món surt al mercat amb l’etiqueta brut (de 3 a 15 grams per litre), que és absurdament àmplia i que fa que els extrems siguin massa diferents per compartir-la. De tota manera, l’escumós que millor es comporta en el format brut nature, tant si és en la seva versió light (màxim 3 gr/l) com si és estricte (0 gr/l), és el cava, que té els millors productes en aquesta categoria. Però el cava té una contradicció interna tan interessant com inversemblant. Interessant perquè resoldre-la potser li donaria un lloc en el mercat mundial que cap altre vi escumós li podria treure, atès que amb molt menys sucre afegit -o fins i tot sense gens ni mica- es tracta d’un producte molt més honest, saludable i original; i inversemblant perquè treballa a un termini massa curt pel que fa a l’exportació, i per assolir vendes immediates afegeix sucre als productes a demanda de qualsevol mercat al qual vulgui accedir. D’aquí que la flexibilitat excessiva de la categoria “brut” pugui distorsionar el producte fins al punt que no s’assembli gens el mateix cava a Catalunya o a Polònia, per l’efecte d’un tou de sucre afegit en el degollat. En aquest context, el primer productor de cava fa temps que aposta pel brut nature de varietats tradicionals, amb una qualitat que la gran majoria de consumidors no sospiten perquè pensen que la marca no hi pot arribar. Però per això estem nosaltres, per dir-vos no només que tothom s’equivoca alguna vegada, que no passa res, que sovint els productes no són el que semblen i que tenen una dimensió i un significat més; sinó també per assegurar-vos que una ampolla d’aquest producte us donarà les sensacions que són la centralitat del cava, és a dir, fruita blanca madura, llevats, brioix i pasta de full, cítrics i un final sec reconfortant, perquè et diu que hi ha una casa gran que aposta pel cava arquetípic i històric amb convenciment.

 

El Vi del Dia 18 d'Octubre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Babalà Vi Blanc Simpàtic

Vi blanc amb criança amb mares

Varietats:
Carinyena blanca, moscatell

Elaboració : 
Fermentació i criança en dipòsit d’acer inoxidable durant 4 mesos

Celler : 
Celler Cooperatiu d’Espolla


Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Resistència activa

Fer un vi popular d’una varietat molt minoritària i fins i tot gairebé oblidada fins no fa gaire pot semblar una bogeria, però en realitat és un exercici molt coherent de cara al futur.

Si la carinyena blanca, ara mateix, és una varietat en creixement, és perquè alguns dels cellers més punters de l’Empordà l’estan treballant per conèixer cada una de les seves facetes, mirant de fer vins amb diferents mescles i tractaments per tal d’esbrinar fins a on pot arribar i quina és la seva cara més adient en cada un dels registres que es considerin finalment òptims. Aquest procés es desenvolupa en diferents tendències alhora: hi ha els vins que treballen vinyes molt velles en tirades molt petites, tot fent un o més tractaments diferents a cada collita.

Hi ha qui fa el mateix tractament cada any per copsar la incidència de la qualitat de cada collita en el resultat final, atès que hi ha varietats que són més sensibles que altres a aquest fet.

I en concret aquest vi, tot sol en la seva trajectòria ja important, explora el territori del vi popular fet amb carinyena blanca com a base.

Hi ha qui dirà que el moscatell anul·la o emmascara la presència de qualsevol altre varietal, però en aquest cas no és cert; es complementen molt bé per diverses raons; la criança amb mares i una collita molt molt madura fan que la carinyena reclami el seu espai amb notes de pera, de meló, de taronges i llimones dolça, d’herbes aromàtiques, alhora que el moscatell ajuda tot aquest conjunt amb el seu argument clàssic, el raïm.

Els quatre mesos de criança amb mares afegeixen cos i densitat, i una potència que desmenteix l’aspecte de l’ampolla, que pot donar a entendre que es tracta d’un vi amb vocació exclusiva de platja i paella, quan en realitat és una icona de la resistència activa de la carinyena blanca contra l’extinció.

 

Trobeu-nos a Facebook

Segueix-nos en Facebook, trobaràs moltes més coses per a tu.

Segueix-nos

DESCOBREIX-NOS  

Call Center

Si ens necessiteu contactar-nos

Truqueu!

vols ajuda?