logodos12

12D.O.'s Botiga de les Denominacions d'Origen de Catalunya

Adreça:
Carrer Premses, 12

08800 | Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

e-mail:
info@12dos.cat

Telèfon:
605 13 40 30

 x 
Carret buit
 
 

Botiga a peu de carrer

Adreça:
Plaça de les Casernes 11

EMail:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfons:

931 42 72 98 (Botiga)
605 13 40 30 (mòbil)

BOTIGA 12 D.O.'s
Plaça de les Casernes 11

 

08800 · Vilanova i la Geltrú    Barcelona

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI (603)

La Guia tria El vi del dia, que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç.
Un article escrit cada dia per Jordi Alcover, i un vi cada dia, durant 362 dies.
Ho podeu llegir diariament al EL PUNT AVUI, i adquirir el vi en aquesta propia web 12D.O.'s

El Vi del Dia 24 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(0 vots)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Vi Gees 2015

Vi negre amb criança amb mares

Varietats:
Garnatxa negra

Elaboració : 
Fermentació i criança amb mares en dipòsit d’acer inoxidable.

Celler : 
Caralluna del Montgrí

Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Prenent aire

Aquest és un vi jove, així que el que esteu pensant és correcte: la darrera anyada hauria de ser 2016. Si ahir dèiem que les dificultats reforcen a qui les pateix, aquest celler serà molt fort d’aquí a un parell d’anys, quan hagi pogut llançar el projecte amb el raïm que ha de venir de la muntanya d’Ullà, que forma part del mateix Montgrí.

De moment, la mostra del seu esperit que tenim disponible és el que quedi d’aquest Vi Gees 2015, atès que l’anyada 2016 la garnatxa negra no tenia prou qualitat per mantenir el nivell que els responsables volen. Val a dir que va ser una decisió potser difícil, però encertada; un celler que no té més que una referència (de moment), si no treu vi al mercat perquè la qualitat no és la que toca s’atura gairebé del tot.

Aquesta valentia us ha d’encoratjar per esperar les noves creacions del celler, atès que enguany s’estrenaran amb un vi blanc de garnatxa blanca molt jove, però lluitadora, que ja és la primera mostra del raïm de la muntanya. Aquesta aturada ha estat només per prendre aire i pensar molt.

Els germans Xuriguera han tingut temps de valorar tot el que tenen a les mans per tal de veure què és el que cal fer; han decidit que no volen treballar amb fusta, han decidit que els vins han de ser directes, que han de ser de varietats autòctones, i que han de ser de vinyes que controlin ells, per tal que la producció i la qualitat del raïm sigui la que ells volen.

Aquests plantejaments previs i innegociables són la base de qualsevol celler, però per a molts esdevenen mal·leables en un tres i no res; us garantim que no és el cas. Vi Gees 2015 (i també les dues anyades anteriors) demostren que la teoria que diu que la garnatxa negra no envelleix bé perquè no li cau bé l’oxidació és molt discutible. Primer de tot perquè un tast vertical (de les diferents anyades en ordre invers) confirma que aquesta oxidació és força gradual, a més d’anar relacionada amb la mateixa anyada.

I per acabar, perquè si es tracta d’una condició natural de la garnatxa, tampoc no té gaire sentit fer-li el trile amb tota mena de trucs de celler; més aviat cal mirar d’integrar-la, deixant que es fusioni amb la resta d’elements amb el temps i amb tranquil·litat.

Si ahir parlàvem de reflexions prèvies, de coherència, de criteris que estan pel damunt del mercat, avui seguim amb la mateixa onda, com veieu; ens agrada la gent que, quan s’atura per pensar en el que està fent, treu del mig els diners per tal que no li contaminin tota la resta del raonament.

 

El Vi del Dia 23 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Els Escurçons 2015

Vi negre amb criança

Varietats:
Garnatxa negra.

Elaboració : 
Fermentació en tina de terrissa i tina enrajolada, criança en damajoanes durant 18 mesos

Celler : 
Mas Martinet

DOQ. Priorat






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Pals a les rodes

Diuen que passar-les magres ajuda a fer-se més fort. De fet, crec que tots ho comprovem alguna vegada. Però integrar les dificultats com a virtuts, gosar oferir al públic el resultat real de l’anyada, és un acte molt valent.

El bosc del voltant de la Vinya dels Escurçons es va cremar a finals de juliol del 2015. La mateixa vinya va patir, atès que es van rostir les primeres fileres.

Ningú no sabia si el celler s’atreviria a treure aquesta ampolla al mercat aquella anyada; no fer-ho hauria estat un exercici empresarial que tothom hauria entès, per protegir la regularitat i el posicionament de la referència. Però fer-ho, al cap i a la fi, és l’exercici estricte de la coherència, perquè l’incendi el va provocar un llamp, és a dir, un fenomen natural, producte de la mateixa anyada. Aquí rau bona part de l’interès d’aquest vi. Mentre tothom hauria excusat la presència d’aquest vi aquesta anyada per por de no vendre’l o de les crítiques, Mas Martinet ha decidit que l’anyada és l’anyada, i que un llamp també en forma part.

Us preguntareu què té d’especial, si es veu reflectit el foc que va patir la vinya, si hi ha una incidència real en el resultat final, i la resposta és que no ha perdut la fase afruitada, ni la mineral, ni tampoc una part de la frescor de l’anyada 14; però el que nosaltres anomenem la retro, és a dir una cosa semblant a la persistència, sorprenentment, té un toc de fum i de fusta cremada espectacular. Potser alguns no ho entendran com una qualitat del vi, atès que no és un registre que s’entengui com habitual dins una ampolla.

Però la reflexió que hi ha al darrere és la que toca, perquè se situa al marge del mercat; és respecte a l’anyada, és experiència, i per damunt de tot és entendre qui és el protagonista de tota aquesta història, cap altre que el raïm i la vinya. I si el raïm i la vinya han patit un incendi per causes naturals, és interessant que hi hagi algú que faci passar per damunt del mercat l’esforç de cada cep per tirar endavant. Sempre penseu en el vostre gaudi, sempre poseu la condició que el vi us agradi i us faci feliços, però sovint no és el més important; hi ha coses que cal tenir en compte abans que el propi animal i la seva satisfacció, i hi ha diferents maneres d’entendre la felicitat que no són tan animals com allò de “m’agrada o no m’agrada”.

 

El Vi del Dia 22 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Mas de la Pansa Blanc Parellada

Vi blanc

Varietats:
Parellada de vinya vella

Elaboració : 
Fermentació en bota vella i en dipòsit d’acer inoxidable, criança amb mares en dipòsit d’acer inoxidable durant 4 mesos.

Celler : 
Mas de la Pansa

DO. Catalunya






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Una altra volta a la parellada

El vi blanc de la Conca de Barberà podria ser de macabeu, però només Mas Foraster treballa aquesta varietat en una edició anual molt agosarada; la resta acostumen a fer servir vinyes velles de parellada per fer vins blancs que reivindiquen aquesta varietat davant el tradicional menyspreu que ve principalment del Penedès. Des de fa uns anys afegeixen valor als vins blancs de la zona tot triant raïm de vinyes velles; concretament des que va sortir el Carles Andreu Parellada.

Fins llavors els blancs de la Conca patien d’un excés de mescla que no tenia gaire sentit. Us preguntareu per què estem parlant de la Conca.

Bé, no sabem per quina raó aquest vi surt al mercat amb el segell de la DO Catalunya, però sí que sabem que la finca del Mas de la Pansa és a la Conca de Barberà. Potser té a veure amb el tarannà del vi, que treballa amb molta franquesa a l’hora de la fermentació, atès que deixa sortir els llevats i algunes notes licoroses impensables en els vins tradicionals de parellada. Un nas una mica atípic, on també trobem una mica la bota. A la boca reclama l’atenció que altres li neguen per ser parellada; la densitat que s‘espera de la criança amb mares, notes florals i licoroses, intensitat, tocs torrats i una acidesa cítrica que s’instal·la fins al final.

És cert que només amb vinyes molt especials es pot aconseguir aquest resultat, i caldria afegir que seria estrany trobar aquesta expressió amb parellada fora de la Conca de Barberà (potser a Mediona, a l’Alt Penedès), però això no vol dir que el prejudici s’hagi de mantenir pel fet que és la ventafocs de la trilogia del cava. És el que vol demostrar i demostra aquest vi, amb l’ajut del Celler Carles Andreu, de Molí dels Capellans i de Vidbertus. Un arròs de muntanya us convencerà que no té res a veure amb un blanc de terrassa, calor i platja.

 

El Vi del Dia 21 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Identitas

Vi blanc amb criança en bota

Varietats:
Subirat parent

Elaboració : 
Fermentació en bota nova, criança amb mares en dipòsit d’acer inoxidable i en bota nova durant 5 mesos

Celler : 
Cellers Blanch

DO. Tarragona






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Pas endavant

Si algú es decideix a explotar el potencial del raïm de la seva finca, cal ajudar-lo tant com calgui. És el procés més habitual, la recepta de l’èxit, arribar a un equilibri entre el raïm que es ven a un altre per fer-ne vi, i el que un es queda per fer el vi propi. La majoria dels cellers que tenen finca pròpia tenen en aquesta mena de tractament diferenciat de cada vinya el seu equilibri financer.

Tot i així, encara que sigui amb el suport d’uns ingressos coneguts per la venda del raïm, cal ser valent per sortir al mercat amb una marca nova. Si es fa, doncs, cal que sigui un projecte assumible i amb personalitat.

Tot i que aquest celler ha comès alguna petita errada en algun altre vi de la seva gamma, cal reconèixer que han sabut veure quin vi havia de ser la pedra angular de la seva proposta; un subirat parent com a vi blanc.

El subirat parent és un tipus de malvasia; perquè la malvasia, de fet, és una mena de gènere de raïm, una família que té diferents variants classificades dins l’àmbit dels països catalans (vermentino a l’Alguer, rolle o malvasia del Rosselló al Rosselló, malvasia de Sitges, malvasia de l’Empordà, malvasia del Bages, etc.).

Val a dir que la bota no li va massa bé, atès que té una part cítrica característica, com totes les malvasies, que en combinació amb els torrats de la fusta fan el vi molt sec, arribant a aquell punt secant que molts de vosaltres anomeneu “aspre”. Nosaltres no fem servir mai aquest terme, és una mena de punt de trobada entre el consumidor i el professional que potser hauríem d’investigar per potenciar-ho.

Per la propera anyada d’Identitas cal tenir més confiança en el raïm; la bota no l’ha tapat del tot, però necessita més aire, més espai. Tampoc s’ha arribat al punt secant, de manera que sembla que es coneix bé la varietat, i és interessant la densitat que li ha donat el treball amb les mares, potenciant alhora la fruita blanca, els cítrics dolços i les herbes aromàtiques amb molt d’encert. Petits retocs per la propera collita que no treuen mèrit a una primera entrega agosarada i engrescadora, que augura un futur brillant.

 

 

El Vi del Dia 20 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Encantats

Vi negre amb criança amb mares

Varietats:
Ull de llebre

Elaboració : 
Fermentació per maceració carbònica en dipòsit d’acer inoxidable, criança amb mares durant sis mesos

Celler : 
Gerida Viticultors.

DO. Conca de Barberà






Guia 2017:
Puntuació punts (sobre 10).

Què en pensem?

La recepta de la regularitat

Com més a prop estigui un vi del raïm amb què s’elabora, més estabilitat tindrà en la seva qualitat anyada rere anyada; això, que cau pel seu propi pes, hauria de ser l’argument central del que us estan venent cada dia quan us parlen de vi.

Molt sovint, però, l’enòleg tria els millors raïms o vins de cada varietat per fer el seu vi d’autor, però hauria de ser conscient que aquest vi d’autor és com una mena de loteria. Ho és perquè cada una de les varietats reaccionen diferent cada anyada a l’estímul del vent, del sol i de la pluja, i per tant serà molt difícil fer un vi multivarietal que mantingui una línia de comportament i de qualitat estable.

Aquesta manera de fer vi, que és una mena de lluïment del savoir faire de l’enòleg, està començant a caure davant l’evidència del nou paper que el nou mercat del vi demana als professionals; cal que interpretin el raïm i l’anyada i que la transmetin com més directament millor, sense que la intermediació impliqui cap afany de protagonisme.

Dit d’una altra manera, el que importa és el raïm i el vi que en surti. S’ha d’anar tan a prop del raïm com calgui, doncs; com fa el vi d’avui, un estil estrany dintre del panorama català, però molt adient, atès que a la Conca de Barberà l’ull de llebre és una varietat força present.

Fer una maceració carbònica amb aquest vi és, d’una banda, reivindicar el procediment del vi novell, i de l’altra oferir a Catalunya l’estil clàssic dels cosecheros de la resta de la península, però amb el repòs de sis mesos de criança al dipòsit que serveixen per arrodonir el vi. Aquest vi té a dintre tota la fruita que és capaç de donar l’ull de llebre: préssecs, taronges, maduixes i prunes negres són els més evidents, però si treballeu més notareu altres baies com ara gerds o groselles, i també nespres.

Hi ha un toc verd que no té res a veure amb el clàssic pebrot verd del merlot o el cabernet, sinó que es tracta d’un record de la rapa (fermenta amb el gotim sencer); aquesta espurna de verdor li dona molta serietat i afegeix una mica de tensió a la fruita i a l’acidesa, atès que es tracta d’un vi molt asserenat per aquests sis mesos de criança amb mares. Per això us resultarà fresc, seriós i suau, i alhora directe, sense que ningú hagi volgut fer un cóctel de varietats i botes

 

 

El Vi del Dia 19 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Mas dels Clavers Xarel-lo Selecció

Vi blanc amb criança en bota

Varietats:
Xarel·lo.

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, criança en dipòsit d’acer inoxidable i en bota vella durant 7 mesos.

Celler : 
Mas dels Clavers

DO. Penedès






Guia 2017:
Puntuació punts (sobre 10).

Què en pensem?

Publicació a la propera Guia 2018

Els més savis del Penedès, com ara l’Albert Milà, diuen que el xarel·lo té una qualitat oculta, i és que és un vi blanc que no cansa. Ha tornat amb força probablement per això, perquè l’exuberància aromàtica que s’ha buscat en els vins blancs de les darreres dècades ha avorrit a tots plegats, finalment. A més, sempre anava a buscar dos factors com a centre del discurs: fruita, com més variada i exòtica millor, i fusta, que molt sovint ha estat com l’accessori molón que es posa als cotxes tunejats per tal que semblin el que no són. Aquest retorn als orígens que estem vivint amb el xarel·lo, doncs, té com a primer objectiu trobar aquestes virtuts ocultes del material que ens és propi. Diuen, doncs, que no cansa, encara que sigui, com és el cas d’avui, de vinya vella. Encara que hagi passat set mesos vivint a dintre d’una bota vella, perquè la filosofia i l’esperit d’aquesta bota no té res a veure amb els accessoris dels cotxes garrulos: el que vol aquesta bota és ajudar el vi a créixer, fer més palès el seu costat licorós, centrar la seva paleta aromàtica al voltant de la fruita blanca madura i les confitures de cítrics, i allargar la persistència sense reclamar protagonisme, només deixant-se veure amb un toc torrat tot just al final del pas per boca. No vol fervos creure que té un motor de vuit xemeneies, sinó que el seu lloc és al servei d’un raïm espectacular. El debat al voltant de l’ús de la fusta per fer la criança del vi -envellir-lo és una altra cosa- hauria de començar per determinar quin és el punt exacte de trobada entre una cosa i l’altra. És possible que aquest vi d’avui estigui molt a prop d’aquest punt, però l’important és el concepte aplicat: cal que ajudi, no que mani. Potser aquest puntet torrat del final s’ha escapat, però el considerem natural en un mercat que treballa amb el fet que molts de vosaltres penseu que les aromes terciàries (torrats, vainilla, cafè, cacau, etc..) formen part del vi i no del procés posterior a la fermentació del most.

El Vi del Dia 18 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Blanc Subur

Vi blanc amb criança amb mares

Varietats:
Malvasia de Sitges

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit de PVC, criança amb mares durant tres mesos

Celler : 
Celler de l’Hospital de Sitges

DO. Penedès






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 20 punts (sobre 10).

Què en pensem?

Ressorgir

Des del compliment estricte d’una obligació que es derivava del famós llegat Llopis, ara fa més o menys deu anys l’Hospital de Sitges va decidir afegir-hi una mica més d’energia.

Atès que el que manava el llegat s’havia de complir de tota manera, potser pagava la pena fer alguna cosa més que una mistela de malvasia dolça i una altra de seca, és a dir, l’esforç just per complir-lo. Aquesta energia extra es va materialitzar en un vi blanc sec que ha conegut anyades millors i pitjors, però que des del primer dia ha representat el ressorgir del fenomen del vi a Sitges: algú s’ho prenia seriosament després que tothom al poble trepitgés un passat molt lligat a la vinya i a un vi emblemàtic i clàssic català.

Les anyades que ens han arribat a les mans han sigut dispars, però hem anat veient com ha anat canviant: volia ser un vi blanc sec, lleuger i fresc, que a l’inici no tenia gaire personalitat potser pel fet addicional que la vinya era molt jove, enguany ha esdevingut un exponent de l’extrem expressiu d’aquesta varietat.

La novetat rau, sembla, en una gran collita de raïm molt madur, que ha donat un vi profund, ple de pomes i peres dolces, tocs de plàtan, de mandarina, i també en l’encert a l’hora de no amagar els llevats.

És dens i untuós, i llarg en la persistència, que a més té tots els elements clàssics de la malvasia de Sitges: herbes aromàtiques, cítrics dolços, i la sensació d’estar a prop d’una planta de marialluïsa.

Si no hagués sortit a la llum del dia aquest vi, potser seguiríem instal·lats en aquella inèrcia que tot just mantenia cada any la vigència del llegat Llopis; o potser ara començaríem a veure els fruits de la feina dels altres cellers que treballen aquesta varietat avui (Vega de Ribes, Can Ramon, Celler Can Pagès, Jané Ventura, Clos dels Guarans), però probablement no tindríem constància que alguns altres elaboradors aviat trauran treballs que ens permetran aprofundir en el seu comportament com a vi blanc sec.

Així que de vegades cal reconèixer que, al marge de la seva trajectòria o qualitat inicial, hi ha vins que obren un camí que potser ningú pensava que era

 

El Vi del Dia 16 de setembre 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Sassó

Vi blanc amb criança en bota

Varietats:
Xarel·lo

Elaboració : 
Fermentació en bota vella, criança en bota vella i en dipòsit de ciment durant vuit mesos

Celler : 
Celler Finca Parera

DO. Penedès






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Adaptació

Hem perdut el compte de les vegades que qualsevol celler ens ha dit que no fa canvis en un vi perquè es ven bé. O que com és possible que un vi concret surti amb una puntuació tan baixa a La Guia, si és el que més ven.

O que tenen un vi que té caràcter popular, més aviat dolç, perquè “S’ha de vendre”.

La millor és la segona.

També es ven molt més un Big Mac que un plat de Can Roca, però la crítica gastronòmica no els posa ni els posarà mai al mateix nivell. De tota manera, hi ha una tendència molt potent en el vi català, gairebé històrica: fer anar de la mà l’èxit de vendes amb la qualitat d’un vi.

La gent no és ximple, diuen, i tenen raó. Però no per això cal afirmar que el que millor es ven és el millor; una altra cosa és que es vendria més encara si tingués bona nota, però això ja forma part de la cobdícia clàssica d’alguns cellers.

A més, aquesta tesi es veu desmentida constantment per nous vins que aspiren a no esbiaixar el resultat per vendre més. Darrerament n’hem ressenyat uns quants, atès que la tendència s’eixampla d’allò més a Catalunya.

No tots havien experimentat un canvi intern tan gran com el d’avui, des de la presència excessiva de fusta fins a aquest equilibri en el qual passa de puntetes pel resultat final. Hi ha llevats, hi ha alcohol, hi ha fruita blanca, hi ha cítrics, hi ha un puntet de torrats, hi ha sobretot intenció de deixar veure també la reflexió feta fins i tot abans de veremar.

L’evolució d’aquest celler en uns quants anys ha estat impecable, un procés d’aprenentatge accelerat, no només tècnic sinó també conceptual, que a l’hora de tastar els vins es nota i s’agraeix. No vol massa fred, deixeu-vos estar de refredar massa els vins, perquè el fred anestesia les papil ·les; sospiteu si us serveixen un vi blanc o un cava massa fred, i si ho fan igualment amb bon material deixeu d’anar a aquell establiment, perquè no tenen ni idea de com tractar el vi. Aquest vi cal servir-lo com si fos un negre jove, entre 12 i 14 graus. Llavors copsareu la seva dimensió real.

 

Trobeu-nos a Facebook

Segueix-nos en Facebook, trobaràs moltes més coses per a tu.

Segueix-nos

DESCOBREIX-NOS  

Call Center

Si ens necessiteu contactar-nos

Truqueu!

vols ajuda?