logodos12

12D.O.'s Botiga de les Denominacions d'Origen de Catalunya

Adreça:
Carrer Premses, 12

08800 | Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

e-mail:
info@12dos.cat

Telèfon:
605 13 40 30

 x 
Carret buit
 
 

Botiga a peu de carrer

Adreça:
Plaça de les Casernes 11

EMail:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfons:

931 42 72 98 (Botiga)
605 13 40 30 (mòbil)

BOTIGA 12 D.O.'s
Plaça de les Casernes 11

 

08800 · Vilanova i la Geltrú    Barcelona

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI (603)

La Guia tria El vi del dia, que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç.
Un article escrit cada dia per Jordi Alcover, i un vi cada dia, durant 362 dies.
Ho podeu llegir diariament al EL PUNT AVUI, i adquirir el vi en aquesta propia web 12D.O.'s

El vi del dia 03 Març 2016

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de
Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo

Vinyes de l’Albà Sumoll

Vi Negre

Varietat: Sumoll negre, 100% collita pròpia

Elaboració: Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable..

Celler:Vinyes de l’Albà. DO Catalunya

Què en pensem?

Reflexió.

La pregunta que s’ha fet el Carles Figueres, propietari del celler, ha sigut senzilla: estic fent el que he de fer? Tinc plantat merlot i cabernet sauvignon, però he de fer vins amb aquest material? Per això va empeltant la vinya, per això ha buscat sumoll negre de vinya vella, per això ha fet el primer sumoll negre sense barrica. No és un vi afruitat, no espereu aquest registre; a canvi trobareu bon color, cítrics, espècies, un punt càrnic i fresc que el fa del tot diferent..

Amb què lliga?

Un vi que alegrarà un àpat informal a base d’embotits de la terra amb pa amb tomàquet.

Sabies que...?

Quina és la responsabilitat d’un bodeguer? No és la mateixa que la de qualsevol altre empresari: treballa amb una matèria primera que està subjecte a conceptes més sensibles, com ara cultura, història o territori. Conceptes que es fan servir després per vendre, però que els darrers 30 anys han passat pel mig de tots els arcs de triomfs possibles a tot arreu del territori català. Esperem que la recent majoria d’edat del vi català aporti aquesta consciència que faltava.

El vi del dia 01 Març 2016

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de
Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo

Via Terra Rosat

Vi Rosat

Varietat: Garnatxa Peluda, 100% Collita pròpia

Elaboració: Maceració molt lleu per obtenció de color i posterior fermentació en dipòsit d’acer inoxidable..

Celler: Edetària. DO Terra Alta

Què en pensem?

Una aposta interessant i imprescindible.

Que algú faci servir garnatxa peluda per fer un vi de preu molt moderat, atès que hi ha 59,48 hectàrees a tot Catalunya, és una fita pel vi català. La garnatxa peluda fa vins més suaus i homogenis que la garnatxa negra clàssica, més regulars, tot i ser els registres molt semblants. Aquesta elegància la distingeix de la potència habitual de la seva cosina..

Amb què lliga?

Amb tot tipus d’aperitius, plats de pasta amb qualsevol salsa, canalons de marisc i per què no amb un carpaccio de vedella.

Sabies que...?

Només fa uns deu anys que la garnatxa peluda es vinifica i s’ofereix per separat al mercat català: abans es barrejava (i encara es fa) amb la garnatxa negra tradicional. Se li diu peluda perquè pel revers de la fulla té un borrissol que la diferencia de la tradicional. Per sort, el ritme de recuperació d’aquesta varietat exclusivament catalana s’ha accelerat molt durant els darrers cinc anys.

El vi del dia 02 Mar 2016 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de
Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo

El vi Ònix Clàssic Negre

Vi Negre

Varietat: Garnatxa negra, carinyena. 100% collita dels socis de la cooperativa.

Elaboració: Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable.

Celler: Vinícola del Priorat (Celler cooperatiu). DOQ Priorat

Què en pensem?

El vi del Priorat Cupatge clàssic, vinificació directa, embotellat del mateix dipòsit. Una versió del vi històric del Priorat que des de fa una pila d’anys manté la cara ben alta, un preu assequible, una qualitat espectacular, i allò que anomenen relació preu-qualitat en una constant extraordinària anyada rere anyada. Mineral, carregat de fruita de bosc madura, fresc, molt equilibrat i intens, és per definició el vi d’accés al Priorat.

Amb què lliga?

Als aperitius potents els agradarà aquest vi, i a les carns de tota mena. I si queda un xic a l’ampolla acabeu amb formatges.

Sabies que...?

Les cooperatives formen una part molt important de la història de la vinya catalana després de la crisi de la fil·loxera: des de fa uns 20 anys reneixen després d’un llarg període de foscor, provocat pel tracte rebut durant tota la dictadura del general(íssim), que amb el seu tarannà tan amigable les va condemnar a fer vins de patacada.

Pàgina 61 de 61

Trobeu-nos a Facebook

Segueix-nos en Facebook, trobaràs moltes més coses per a tu.

Segueix-nos

DESCOBREIX-NOS  

Call Center

Si ens necessiteu contactar-nos

Truqueu!

vols ajuda?