logodos12

12D.O.'s Botiga de les Denominacions d'Origen de Catalunya

Adreça:
Carrer Premses, 12

08800 | Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

e-mail:
info@12dos.cat

Telèfon:
605 13 40 30

 x 
Carret buit
 
 

Botiga a peu de carrer

Adreça:
Plaça de les Casernes 11

EMail:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfons:

931 42 72 98 (Botiga)
605 13 40 30 (mòbil)

BOTIGA 12 D.O.'s
Plaça de les Casernes 11

 

08800 · Vilanova i la Geltrú    Barcelona

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI

El Vi del Dia amb el diari EL PUNT AVUI (603)

La Guia tria El vi del dia, que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç.
Un article escrit cada dia per Jordi Alcover, i un vi cada dia, durant 362 dies.
Ho podeu llegir diariament al EL PUNT AVUI, i adquirir el vi en aquesta propia web 12D.O.'s

El Vi del Dia 24 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Guilera Agosarat Brut Nature Gran Reserva

Vi escumós blanc

Varietats:
Xarel·lo, macabeu i parellada

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, segona fermentació i criança en ampolla durant 132 mesos.

Celler : 
La Muntada (Adrià Garriga)

DO. Catalunya






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

Què en pensem?

Sensacions

Molt sovint els noms dels vins ens fan riure, perquè aquest sector, que era un negoci estable i arrelat entre la població que no necessitava el màrqueting per sobreviure, ha perdut l’atenció del públic i ara ha de tirar de noms, dissenys i colors cridaners per tal que la gent es fixi en una ampolla de vi.

Però altres vegades els noms són una petita síntesi d’una sensació que molts elaboradors tenen.

En aquest cas, a Guilera pensen que sortir al mercat amb un cava que té onze anys de criança en rima amb un preu que correspondria al d’un champagne és agosarat. Estem segurs que algú ho va dir mentre pensaven a vendre’l, i que es va quedar el nom.

Part de la culpa que aquest sigui l’estat de la qüestió és dels cellers, però l’altra part és d’un públic progressivament més exigent en matèria de preu, i alhora cada dia menys exigent pel que fa a la qualitat.

Un cava de llarga criança, diuen a la casa, no l’entenen ni a les guies. No sabem a quines es refereixen, no és el nostre cas: per a nosaltres, el cava ha de ser de criança llarga, els caves joves serveixen per fer xerinola, per celebrar que has guanyat una cursa, per brindar... Són els que gasta la gent al carrer quan els toca la loteria, productes que no tenen cap altre objectiu que vendre’s de pressa per tal que el celler ingressi calés i pagui les factures.

El cava de veritat té com a mínim 30 mesos de criança, i com més en tingui per damunt d’aquesta xifra, millor. Aquest que ens ocupa avui té les seves peculiaritats.

En boca resulta licorós i potent, hi ha molt de vi (especialment xarel·lo de vinya vella) en aquest cava. Les aromes de la criança (autòlisi) fan la seva aparició només posar-t’ho a la boca; mel, llevats, brioix, pasta de full, crema... i tot just després apareix el vi reivindicant la seva condició de protagonista: peres en almívar, pomes al forn, cítrics confitats, que deixen pas a un final sec clàssic d’un brut nature dels grans, de l’estil característic cava que cap altre vi escumós del món pot aconseguir. No us enganyeu, això és el cava; sense productes d’aquest estil com aquest, la resta no tindria sentit.

 

El Vi del Dia 23 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Berdié Gran Anyada Extra Brut 2007

Vi escumós blanc

Varietats:
Macabeu, xarel·lo i parellada.

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable, segona fermentació i criança en ampolla durant 108 mesos.

Celler : 
Cava Berdié

DO. Cava






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018 punts (sobre 10).

Què en pensem?

Estils

Entre els petits elaboradors que des de fa uns quants anys estan començant a revifar el món del cava, Berdié és dels més actius i compromesos ara mateix.

Quan diem compromesos no es tracta que treballin molt, que també, sinó com entenen aquest negoci del cava. Sovint la necessitat d’omplir el compte d’explotació per pagar les factures, com diuen tants empresaris per justificar tota la vulgaritat que escampen pel mercat, fa que es caigui en la temptació de cedir a productes massa previsibles.

Aquest fet seria molt comprensible en la gamma d’empreses petites que fan un esforç molt important per sobreviure.

El cas de Berdié, però, és d’una coherència que té molt a veure amb un criteri de llarg termini. En el moment en què tasteu aquest cava entendreu que està al nivell d’aquelles marques consolidades de Sant Sadurní, de les poques que es dediquen a fer criances llargues, a aconseguir l’expressió més extrema del cava per mitjà de l’autòlisi.

Això vol dir tenir l’ampolla a la rima durant 10 anys, i aguantar el fet de no vendre-la, d’immobilitzar-la esperant el moment idoni.

Si el resultat no fos l’esperat, doncs, tindrien un problema. De tota manera, hi ha “especialistes” que encara no han entès aquest estil, que diuen d’aquests caves que semblen “cansats”. Si ho diuen d’aquest, podem estar tranquils, llavors; vol dir que és un gran producte. Fresc, directe, ensenya uns llevats de molta qualitat, presents en tot el recorregut per la boca; el nas destaca per un toc mineral i cítric, que també estan a la boca.

Però el més important és que us ho ofereixi un elaborador petit i coherent amb l’estil clàssic cava; vol dir que hi ha futur més enllà dels grans exponents clàssics de les criances llargues.

 

El Vi del Dia 22 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Mirmil·ló Blanc Tradició

Vi blanc brisat

Varietats:
Garnatxa blanca

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable i en bota nova amb les pells del raïm.

Celler : 
Agrícola de Corbera d’Ebre. DO Terra Alta.

DO. Terra Alta






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

 

Què en pensem?

Reductes

Tot allò que ha d’esdevenir multitudinari es vulgaritza, és evident: els iogurts ensucrats, la cervesa industrial que ara ja és gairebé dolça, el cava brut, els vins negres amb un toc de syrah... La llista donaria per omplir les columnes d’un any sencer.

Hi ha qui diu que les excepcions no fan res més que confirmar les normes, però benvingudes siguin si escapen a la vulgaritat; més encara quan per menysprear-les se les ha acusat precisament d’això, de ser vulgars. La darrera etapa del vi català us ofereix dos eixos de comportament bàsic de qualsevol vi: fruita o fusta. Són els matisos que fan perdre el contacte amb el consumidor, atès que sempre surten en les converses com si fossin fenòmens insondables per a la majoria, el grup d’analfabets sensorials altrament coneguts com a consumidors.

Això, consumidors, condiciona molt la vostra percepció d’un professional del món del vi, atès que la gran majoria responeu sempre el mateix si us donen una copa; “Només sé si m’agrada o no m’agrada”.

Hi ha un problema immens de comunicació implícit en aquesta frase: prové d’una actitud pretensiosa que proposa una diferència entre la capacitat i qualitat de l’emissor i del receptor, i que genera una distància ara per ara insalvable. Els que llegiu això sovint sabeu que intentem evitar tot això, explicant-vos què significa cada vi dintre del panorama actual del vi català. Us n’hem fet esment amb aquest vi perquè es tracta d’una tradició menyspreada durant molt de temps pel circuit comercial clàssic, aquell que volia només fusta i després fruita, però que no volia sentir a parlar d’oxidació, de llevats o de vins tradicionals com ara aquest, un blanc fet com si fos un negre, macerant uns dies amb la pell del raïm, sigui a dintre d’una bota nova o d’un dipòsit d’acer inoxidable.

A més, aquest en concret (ara una mica actualitzat, fa uns anys era molt més potent i temàtic) ha estat el bastió d’aquest tipus de vi durant molts anys, probablement l’únic que es comercialitzava com a vi brisat. Com que tot torna, aquest també s’ha posat al dia, moderant l’oxidació i l’acidesa, fent servir una bota nova, i aconseguint que el final sigui elegant i sec. Tot i així, és el blanc brisat més potent i coherent de tots els que us hem presentat aquí, i ja van uns quants; el que és clar és que no té competidor pel que fa a preu, que és del tot ridícul tenint en compte el valor (haver conservat l’estil viu), la qualitat i la peculiaritat que té.

El Vi del Dia 21 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Malvasia de Sitges Seca

Vi generós sec

Varietats:
Malvasia de Sitges

Elaboració : 
Fermentació, apagat i criança en bota vella durant 24 mesos.

Celler : 
Celler de l’Hospital de Sitges


Guia 2017:
Puntuació punts (sobre 10).

 

Què en pensem?

Publicació a la propera Guia 2018

Aquest tipus de vi generós que està a mig camí entre el dolç i el ranci té molt pocs representants; diríem que el que té més estudiat aquest espai és Alella Vinícola, amb els seus Marfils sec i semi, i tot i que tenen trets comuns que deriven de la criança en bota (els d’Alella són vins de soleres velles), la base és completament diferent.

Altres vegades que l’hem tractat ja us hem dit que la malvasia de Sitges és més que un raïm, és un tros de la història dels vins de prestigi que aquest país ha tingut mai; eren una denominació d’origen en si mateixa, sense que calgués cap organisme per regular-la.

Es feia principalment vi generós dolç i sec, força més sec que aquest d’avui, gairebé ranci, i era un vi de soleres que s’han perdut amb la irrupció del turisme.

Aquesta recuperació per al mercat és important, doncs, atès que les coses que pertanyen a la història no s’han de perdre només perquè la generació a la qual pertoca conservar-les no tingui prou cultura per ocupar-se’n.

Això és el que ha passat a Catalunya amb moltíssimes varietats, no cal que seguim demostrant aquesta incultura de dimensions còsmiques, que surt a la llum del dia així que apareix un feix de bitllets pel voltant.

Tot i que més que una recuperació és una actualització: un producte molt elegant i agradable, amb un compromís molt ben aconseguit entre la nota seca i rància clàssica dels generosos secs, i la fruita dolça clàssica de la malvasia de Sitges; confitura de llimona, marialluïsa, codony, tot just abans d’un final extremament llarg en el qual uns llevats de moltíssima qualitat recorden els clàssics Palo Cortado andalusos.

No us n’esteu de fer un aperitiu abans de dinar o sopar, ni d’una sobretaula llarga i productiva tot just després; i proveïu-vos bé, les ampolles són només de mig litre.

 

El Vi del Dia 20 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Solpost Rosat

Vi rosat

Varietats:
Garnatxa negra

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable

Celler : 
Cellers Sant Rafel

DO. Montsant






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018 punts (sobre 10).

 

Què en pensem?

Fora llaminadures

Entre els vicis que tenen els elaboradors catalans per vulgaritzar els vins també n’hi ha un per al rosat. Popularitzar-lo fa uns quants anys no va ser fàcil, atès que venia d’una tradició molt desfavorable; era el darrer vi de la collita, es feia amb les restes dels altres, sempre amb segones o terceres qualitats.

Encara arrossega entre molts consumidors aquest descrèdit; el tenen com a vi menor, i als més casposos els sentireu a dir que és un vi per a dones. Mala peça al teler, doncs, per recuperar la credibilitat entre un públic que creia en la fusta, en els vins negres molt acolorits i densos; fa trenta anys les coses eren així, però el mestre Joan Milà es va inventar els rosats de llàgrima pel mètode de maceració en fred, els de most flor de la primera premsada (només pel pes del mateix raïm).

La majoria dels cellers del Penedès es van posar a fer rosats de merlot un darrere l’altre, distorsionant l’original i exagerant els registres dolços, afruitats, que semblaven nous i frescos, però només ho semblaven. D’aquests rosats encara n’hi ha, escampats per tot el territori, però centrats sobretot en els vins de la DO Penedès i de la DO Catalunya.

Finalment s’han convertit en vins de consum, tècnicament correctes però molt previsibles i una mica pesats amb la flaire de làctics i llaminadures sempre a punt. El cansament del públic ha deixat pas a dues maneres d’entendre el rosat català: d’una banda, els més acolorits i intensos, als quals pertany el que tractem avui, i de l’altra els que volen menys color, suggerint més subtilesa i més elegància.

Totes dues tendències treballen majoritàriament amb raïm autòcton. Aquest vi fa olor de vi, no de botiga de llaminadures. Bon senyal. Fins i tot hi ha un punt d’alcohol que parla de la serietat d’un plantejament més honest, sense potenciar les aromes dolces i comercials d’altres rosats. A la boca es mostra seriós, directe i potent; des del primer moment fuig de notes làctiques, i tot just després comença amb maduixes fresques, amb préssecs madurs, un toc d’alcohol...

El més interessant de tot és que ni s’acosta al clàssic final llaminer; acaba amb un punt vegetal que recorda la rapa del gotim i que accentua un final sec molt elegant i oportú per reconciliar-vos definitivament amb els vins rosats.

 

El Vi del Dia 19 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Mesies Garnatxa Aspirall

Vi negre

Varietats:
Garnatxa negra.

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable.

Celler : 
Vins de Mesies

DO. Terra Alta






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018. punts (sobre 10).

 

Què en pensem?

Central

Quan La Guia surti al novembre veureu que us explicarem fil per randa la feina que estem fent, atès que ja fa deu anys que hi treballem mentre molts encara pensen que puntuem els vins segons ens agraden més o menys.

Us farem un petit avanç editorial per tal d’explicar què li passa a aquest vi, per quina raó està aquí avui a la vostra disposició, disposat a ser analitzat i a servir d’element per il·lustrar alguna altra cosa que potser li és aliena, perquè no sap que en forma part. No, no puntuem bé els vins perquè ens agraden molt o poc; quina ximpleria, dit així, tal com raja, que és com les ximpleries cauen pel seu propi pes. No tenim un ego tan gran per fer això. Nosaltres tastem els vins i els valorem tenint en compte quatre criteris molt concrets que us expliquem ara un per un. Vi català és el que està fet amb varietats tradicionals o autòctones catalanes.

Vi català ha de ser vi, és a dir, la bota no ha de tapar per res la matèria primera. Els vins catalans es fan amb cupatges històrics catalans o són monovarietals. L’R+D és important si contribueix a generar espais nous de creixement coherent, o a recuperar-ne de perduts. Com més bé compleixi aquests paràmetres un vi, més alta serà la seva puntuació.

Si heu arribat fins aquí ja sabeu que aquest vi encaixa força bé amb tots quatre. Es tracta d’un vi central, entre molts d’altres, perquè suavitza la garnatxa negra de la Terra Alta, la fa elegant, però la deixa tal com raja, amb les seves maduixes, els seus préssecs, el seu punt de pebre i d’alcohol, la seva energia que fa que es quedi a la boca amb pell de taronja confitada durant molta estona.

És vi en estat pur, garnatxa negra tal com és. El preu és un insult; la qualitat, la coherència, i la claredat d’idees a l’hora d’aconseguir el que es vol fer haurien de justificar una xifra més digna. Però perquè això passi distribuïdors i consumidors us heu d’espavilar i deixar de pensar que el vi ha de ser barat o no ser.

 

El Vi del Dia 18 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Templer

Vi negre

Varietats:
Garnatxa negra i carinyena negra

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable

Celler : 
Castell d’Or.

DO.Montsant






Guia 2017:
Puntuació punts (sobre 10).

 

Què en pensem?

Publicació a la propera Guia 2018.

Com més gran és un celler, més gran és la dificultat en la gestió. Com que normalment us parlem de vins de produccions molt acurades i petites, és estrany que abordem el cas dels vins que han de tenir un tarannà concret pel fet que serà una gran estructura comercial qui s’encarregarà de posar-lo al mercat.

A hores d’ara ja sabeu que es tracta d’un vi que pertany a una gran empresa, però no és ben bé això, sinó un grup de cellers cooperatius que treballen plegats amb la mateixa marca; Castell d’Or.Per no entrar en més detalls, si centralitzen compres i processos, si comparteixen personal de base i també l’equip comercial, els preus dels vins poden ser més competitius i es pot vendre més.A més, s’aconsegueix que el vi es vengui embotellat, afegint valor al contingut de l’ampolla, atès que a granel el preu de cada litre és gairebé un insult.

La part difícil és aconseguir una qualitat uniforme, perquè el raïm que gestionen és molt divers i de zones molt diverses.Per això, després de molts anys en els quals hem notat totes aquestes dificultats en els vins de Castell d’Or, en aquest Templer hi ha un canvi que obre una porta per tal que entri l’aire fresc.

Ningú no canvia la part gràfica sense canviar el vi, atès que no té gaire sentit oferir un producte que no és nou en un embolcall diferent; de manera que si abans passaven aquest vi de garnatxa i carinyena per bota, ara el fermenten i l’embotellen sense enfustar-lo. És curiosa la intensitat de pebre i espècies que hi trobareu al nas.

Immediat i directe, us diu només començar que és jove, sí, però que ha passat uns quants mesos al dipòsit acabant de madurar.Com passa sovint en aquests vins joves, en el pas per boca surten petites traces de cacau, que provenen probablement dels cops amagats de la carinyena. És fresc i garnatxero, interessant, i marca un punt d’inflexió enmig dels vins de Castell d’Or.Ja sabem que és difícil gestionar veremes que sovint són complicades per massa diverses: també que el lloc més senzill per començar és el Montsant o el Priorat, el pulmó sud de les varietats autòctones catalanes; però cal aplicar el mateix rigor a altres contrades per tal que la qualitat mitjana vagi cap amunt.Tot és començar, diuen.

El Vi del Dia 17 d'agost 2017 Destacats

Escrit per
Valorar aquest article
(1 Votar)
La Guia
de Vins de Catalunya

El llibre anual de
referència del vi català
Des del 2008

La Guia tria “El vi del dia”

Que pot ser blanc, rosat, negre, escumós o dolç, pels lectors de

Un recorregut pel territori per mitjà dels vins elaborats només amb varietats tradicionals i històriques de la vinya catalana.

Per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo producte

Fotografia del Vi del Dia

Cartus

Vi negre fermentat en bota

Varietats:
Garnatxa negra i carinyena negra

Elaboració : 
Fermentació en dipòsit d’acer inoxidable i criança en bota nova durant divuit mesos

Celler : 
Celler Gran Clos.

DOQ. Priorat






Guia 2017:
Puntuació Publicació a la propera Guia 2018 punts (sobre 10).

 

Què en pensem?

Pes específic

Hi ha vins en els quals els cellers deixen de banda l’eclecticisme que els acostuma a caracteritzar i fan l’esforç de vinificar el millor raïm que tenen a banda de la resta. És llavors, de vegades, quan obtenen els seus productes emblemàtics, coherents, inqüestionables per la seva qualitat, per la seva connexió amb el territori, per la concepció mateixa del vi. D’exemples d’aquest cas n’hi ha molts, especialment al Priorat. S’acostuma a formular aquella disculpa que diu que per sobreviure s’han de fer vins més populars, multitudinaris, senzills, i això demana la intervenció no només del raïm més senzill de garnatxa i carinyena, sinó també de merlot, syrah i cabernet sauvignon. Si el Priorat està superant aquesta etapa dels vins de cinc varietats té molt a veure amb apostes com la d’avui. Val a dir que el celler treballa amb gammes més senzilles que fan servir varietats foranes, però és un aclariment important per al consumidor el fet que el seu millor vi el facin amb garnatxa negra i carinyena negra de coster de vinya vella. Vol dir que ells mateixos pensen que on està l’essència, la raó de ser del Priorat, és en aquests costers de vinyes petites i velles, els que s’han de veremar a mà tot pujant la muntanya. Aquest és el valor i el pes específic d’alguns vins del Priorat entre els quals es troba Cartus. Que us sembli car tampoc importa, atès que després de llegir això potser entrareu en una sabateria i us demanaran el mateix per qualsevol parell de sabates, especialment si són de taló: la gent tria les seves prioritats, però faria bé de fer-ho sense estigmatitzar els preus d’allò que no li interessa prou per invertir-hi certes sumes. Un vi com el d’avui us farà entendre dues dècades d’un Priorat que està canviant, us dirà que la garnatxa i la carinyena formen un tàndem temible i que envelleixen molt bé, que tenen la força de la mineralitat clàssica de la llicorella, també de la fruita assecada al sol (prunes negres) i de la bota nova que no ha pogut afegir gaire cosa després d’arrodonir el vi i preparar-lo per envellir molt i molt bé, atès que el raïm tenia molta empenta. És un Priorat clàssic, però amb la coherència que altres no hi posen; considereu la possibilitat de tastar-lo abans d’haver de preparar res per menjar, així l’entendreu com cal, i en obrir-lo decanteu-lo i deixeu-lo en fresc durant un parell d’hores abans de prendre’l.

 

 

Trobeu-nos a Facebook

Segueix-nos en Facebook, trobaràs moltes més coses per a tu.

Segueix-nos

DESCOBREIX-NOS  

Call Center

Si ens necessiteu contactar-nos

Truqueu!

vols ajuda?