logodos12

12D.O.'s Botiga de les Denominacions d'Origen de Catalunya

Adreça:
Carrer Premses, 12

08800 | Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

e-mail:
info@12dos.cat

Telèfon:
605 13 40 30

 x 
Carret buit
 
 

Botiga a peu de carrer

Adreça:
Carrer de les Premses, 12 bis

EMail:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Telèfons:

931 42 72 98 (Botiga)
605 13 40 30 (mòbil)

BOTIGA 12 D.O.'s
Carrer de les Premses 12

 

08800 · Vilanova i la Geltrú    Barcelona

Les Denominacions Amb Dades

 

Introducció

Històricament, quan un producte obtenia prestigi en el mercat consumidor, hi havia una tendència a designar-lo amb el seu lloc d'origen. Actualment, la Denominació d'Origen garanteix no només l'origen geogràfic, sinó també la qualitat d'un vi, i que el vi està elaborat a partir d'unes determinades varietats, i amb pràctiques vitícoles, enològiques i d'envelliment establertes prèviament. Per poder qualificar-se amb el nom de la Denominació d'Origen, el vi ha passat per estrictes controls analítics i de degustació per part d'experts que en garanteixen la qualitat.
 
A Catalunya es distingeixen once denominacions d'origen relatives. I sumant la D.O. Cava, fan un total de dotze Denominacions d'Origen vitivinícoles en territori català.

Si voleu visitar les pàgines web da cada Denominació d'Origen, aquí teniu els enllaços:

D.O. Alella

D.O. Catalunya

D.O. Conca de Barberà

D.O. Costers del Segre

D.O. Empordà

D.O. Montsant

D.O. Penedès

D.O. Pla de Bages

D.O. Priorat

D.O. Tarragona

D.O. Terra Alta

D.O. Cava

 

A les carpetes següents hi trobareu informació sobre cadascuna de les 12 Denominacions d'Origen:

Dissabte, 27 Febrer 2016 20:11

Dades D.O. Conca de Barberà

 

Denominació d'origen Conca de Barberà

 
 

Descripció

Postal de la Denominació d'origen Conca de Barberà

L'Abadia de Poblet i l'Orde dels Templers constitueixen les arrels històriques d'aquesta
zona de tradició vinícola. Els cellers modernistes, coneguts com les catedrals del vi, conformen el seu patrimoni cultural.

Aquesta comarca, envoltada de muntanyes i travessada pel riu Francolí,
gaudeix d'un microclima mediterrani amb influència continental que provoca diferències de temperatura entre el dia i la nit. Els sòls estan formats per l'acció erosiva del riu.

Geografia i clima s'alien a la Conca de Barberà per dotar-la d'òptimes condicions per al conreu de la vinya.

La frescor és la qualitat més rellevant dels vins de la Conca de Barberà.

Els rosats elaborats amb la varietat autòctona Trepat doten de personalitat singular aquesta zona.

De la Conca de Barberà procedeix un dels vins blancs més prestigiosos, elaborat amb chardonnay.
Les varietats macabeu i parellada donen vins consistents i lleugers.

Pel que fa als negres, elaborats amb garnatxa negra, ull de llebre i trepat, són sedosos i suaus.

 

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà
Torre del Portal de Sant Antoni
c/ de la Volta, 2
43400 Montblanc
Tel.: 977 92 69 05
Fax: 977 92 69 06
www.doconcadebarbera.com
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 
 

Consell regulador

Adreça, telèfon, fax, direcció electrònica i web:

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Conca de Barberà 

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 3.599 hectàrees
Viticultors (nombre) 857
Cellers embotelladors (nombre) 23
Llista de cellers 
Producció 2012-2013 4.469 hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Chenin, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra petit, Moscatell d'Alexandria, Parellada i Sauvignon blanc
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa negre, Merlot, Monastrell, Pinot noir, Samsó, Syrah, Trepat i Ull de llebre






 

 

Dissabte, 27 Febrer 2016 19:29

Dades D.O. Pla de Bages

Dissabte, 27 Febrer 2016 19:27

Dades D.O. Priorat

 

Denominació d'Origen Qualificada Priorat

El prestigi del Priorat és reconegut amb la màxima menció de qualitat: la denominació d'origen qualificada.

La climatologia és brusca i extrema, amb oscil·lacions tèrmiques molt acusades entre el dia i la nit. La geografia d'aquesta zona d'antiga tradició vinícola és espectacular, amb feixes i costers de pendents tan pronunciats que cal construir-hi terrasses per al conreu de la vinya. Els sòls estan formats per pissarres que reben el nom de llicorelles.

Sòl i clima provoquen uns rendiments de raïm molt baixos i doten els vins d'aquesta zona d'una personalitat molt singular.

Els Priorat són sobretot negres, elaborats amb carinyena, garnatxa negra i peluda, i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot y syrah. Presenten una graduació molt elevada, d'aromes molt complexes, carnosos i rotunds. Elegants i originals, gaudeixen de molt bona acollida.

Els vins blancs elaborats amb garnatxa blanca, macabeu i pedro ximénez, els rosats de garnatxa negra i els generosos i rancis completen la producció del Priorat.

 

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Priorat
C. Major, 2
43737
Torroja del Priorat
Tel.: 977 83 94 95

 

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 1.897  hectàrees
Viticultors (nombre) 606
Cellers embotelladors (nombre) 99
Llista de cellers 
Producció  2012-2013 9.528 hectolitres
Varietats (blanques) Chenin, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit , Pansal, Pedro Ximénez,  Picapoll blanc i Viogner.
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre, Merlot, Picapoll negre, Pinot noir, Samsó o mazuela, Syrah i Ull de llebre.





No deixeu de visitar la pàgina oficial de l 'INCAVI

logo incavi Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2013)
Dissabte, 27 Febrer 2016 19:26

Dades D.O. Tarragona

 

Denominació d'Origen Tarragona

El Camp de Tarragona i bona part de la Ribera d'Ebre formen l'actual Tarragona, una menció que, en el cas del vi, s'entronca amb l'establiment de l'Imperi Romà. Les bones condicions per al conreu de la vinya van incardinar aquesta zona amb la tradició vinícola.

La banda meridional és plana i interior. La banda septentrional és de muntanya baixa, neix al mar i s'estén fins a la serralada Litoral.

El clima és temperat, de caire mediterrani, sense canvis extrems de temperatura. La pluviositat és molt irregular, amb precipitacions concentrades a les primeries de la tardor.

Es caracteritza per la diversitat de vins, amb predomini dels blancs sobre els negres i els rosats.

Els vins blancs són de graduació moderada, aromes fruitades i un cos marcat i agradable.

Els rosats són fins, frescos i elegants. Els negres, corporis, lleugers, càlids i carnosos.

Els vins licorosos dolços i els rancis secs presenten aromes i sabors francs. Hi destaquen el Tarragona Clàssic, excel·lència de la zona, i el vi de missa.

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Tarragona
Av. Catalunya, 50
43002 Tarragona
Tel: 977 21 79 31
Fax: 977 22 91 02
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 5.968  hectàrees
Viticultors (nombre) 1.503
Cellers embotelladors (nombre) 49
Producció 2012-2013 31.613  hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Chenin blanc, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit o de Frontignan, Parellada, Pedro Ximénez i Sauvignon blanc.
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre, Garnatxa tintorera, Merlot, Samsó (mazuela o carignan), Syrah i Ull de llebre.

 

 

 

No deixeu de visitar la pàgina oficial de l 'INCAVI

logo incavi Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2013)
Dissabte, 27 Febrer 2016 19:20

Dades D.O. Terra Alta

 

Denominació d'Origen Terra Alta

Els turons i la depressió del riu Ebre formen un paisatge espectacular en aquesta comarca meridional. La vinya creix a les parts planes i les fondalades de les valls seques. Es planta en terrasses naturals, en terrenys molt permeables que permeten un bon drenatge.

El clima és mediterrani amb una influència continental molt forta, les pluges són escasses i la insolació forta.
Aquestes característiques són òptimes per a la producció de vins de qualitat, i la Terra Alta està treballant per situar les seves elaboracions, conegudes històricament, entre les més prestigioses.

Predominen els vins blancs de les varietats garnatxa blanca i macabeu. Són potents i molt mediterranis, lleugers, amb paladar fi i de gust peculiar.

Els rosats i els negres, estructurats i amb personalitat, s'elaboren amb carinyena, garnatxa negra i garnatxa peluda, matisats amb ull de llebre. Els rosats són saborosos i permanents en la boca. Els negres, sobris, amb cos i molt complexos.

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta 

Ctra. Vilalba, 31
43780 Gandesa
Tel.: 977 42 12 78
Fax: 977 42 16 23
www.doterraalta.com 
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 

 

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 5.968  hectàrees
Viticultors (nombre) 1.503
Cellers embotelladors (nombre) 49
Llista de cellers
Producció 2012-2013 31.613  hectolitres
Varietats (blanques) Chardonnay, Chenin blanc, Garnatxa blanca, Macabeu, Moscatell de gra gros o d'Alexandria, Moscatell de gra petit o de Frontignan, Parellada, Pedro Ximénez i Sauvignon blanc.
Varietats (negres) Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negre, Garnatxa tintorera, Merlot, Samsó (mazuela o carignan), Syrah i Ull de llebre.

 

 

No deixeu de visitar la pàgina oficial de l 'INCAVI

logo incavi Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2013)
Dissabte, 27 Febrer 2016 17:10

Denominació d'Origen Alella

Entre la tradició i la urbanitat, a Alella les vinyes es deixen bressolar per la brisa marina, mentre esgarrapen terreny i endinsen les seves arrels en uns sòls que permeten un bon drenatge i retenen la radiació solar.

Un clima plenament mediterrani a la part que voreja la platja conviu amb un microclima més continental a la banda interior. La serralada Litoral frena els vents i condensa la humitat del mar.

Aquesta petita zona ha proveït històricament de vi el mercat de Barcelona, i durant segles ha presidit les taules dels benestants barcelonins.
Els vins blancs són els més característics d'Alella, secs o dolços, elaborats amb una suma de varietats diferents. Són lleugers, perfumats i cristal·lins. Destaca la pansa blanca, sovint matisada amb chardonnay o sauvignon blanc.

Els rosats són frescos, aromàtics i lleugers. S'elaboren amb garnatxa, també amb pansa rosada i merlot.

Els vins negres són fruitats i suaus, i s'elaboren amb cabernet sauvignon, ull de llebre i merlot.

Consell Regulador de la Denominació d'Origen Alella
Masia Museu Can Magarola
Av. Sant Mateu, 2
08328 Alella
Tel.: 93 555 91 53
Fax: 93 555 91 53;
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Fitxa

Superfície de vinya inscrita 228 hectàrees
Viticultors (nombre) 96
Cellers embotelladors (nombre) 8
Llista de cellers
Producció 2012-2013 3.190 hectolitres
Varietats (blanques) Pansa blanca o Xarel.lo, Chardonnay, Chenin, Garnatxa blanca, Macabeu, Malvasia, Moscatell de gra petit, Parellada, Picapoll blanc i Sauvignon blanc.
Varietats (negres) Cabernet sauvignon, Garnatxa peluda, Garnatxa negra, Merlot, Monastrell o morastrell, Pinot noir, Samsó o mazuela, Sumoll negre, Syrah i Ull de llebre.

 

 

 

logo incavi

 No deixeu de visitar la pàgina oficial de l'INCAVI:

Font: INCAVI i el Consell Regulador de la Denominació d'Origen (2013)

 

Trobeu-nos a Facebook

Segueix-nos en Facebook, trobaràs moltes més coses per a tu.

Segueix-nos

DESCOBREIX-NOS  

Call Center

Si ens necessiteu contactar-nos

Truqueu!

vols ajuda?