Hem pensat de començar el cicle de tastos dirigits adreçats al Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú en format taller tot abordant els vins naturals i de mínima intervenció.

 

 

N’hem parlat amb en Joan Manuel, enòleg de Mas Gomà, un celler familiar que des de fa uns 10 anys reorientà l’elaboració dels seus vins i escumosos. Des de pràctiques ecològiques i després biodinàmiques a la vinya pròpia fins a l’elaboració dels vins al celler en format mínima intervenció.

 

Els vins que en resulten incorporen tota la informació del terroir on són elaborats. L’agricultura ecològica i biodinàmica fa que la vinya recuperi el seu entorn natural original i ara s’envolta de la flora i la fauna local amb el corresponent equilibri ecològic que permetrà un raïm complet amb el que no caldrà afegir additius enològics en l’elaboració al celler (mínima intervenció).

 

Amb l’objectiu de no perdre l’enllaç entre vi, varietat i terroir totes les fermentacions són espontànies, és a dir que el most és fermentat solament per aquells llevats que es troben incorporants en el film biològic que cada gra de raïm porta adherit i que conté tota la informació del que ha passat a la vinya durant tota l’anyada.

 

El resultat és diferent, apassionant i irrepetible. Hem tastat:

 

 

Vi tranquil

 

     

 

Ancestral

 

Mètode tradicional

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *