Parlarem de vins naturals i en tastarem diferents estils de vinificació de la mà del celler MAS GOMÀ
(Tast exclusiu per professionals Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú)
Mas Gomà és el celler situat a les Cabanyes (un xic més amunt de Vilafranca) i que després d’una trajectòria de canvi d’uns 10 anys s’ha situat capdavanter entre els cellers que opten per intervenir el mínim i elaborar vi solament a partir de raïm propi ecològic i biodinàmic i sense afegir cap tipus d’additiu enològic.
Explicarem quines són les claus d’aquests tipus de vins i els tastarem per entendre els diferents estils de vinificació del celler. Aquests són:
- vins tranquils de les varietats xarel·lo, malvasia. Orange wine. Àmfora
- escumosos elaborats pel mètode ancestral de les varietats garnatxa, sumoll, xarel·lo i macabeu
- escumosos elaborats pel mètode tradicional (o champenoise) de les varietats xarel·lo i macabeu
Tot tastant els vins tindràs respostes a les següents preguntes:
- Què s’entén per vi natural?
- Què vol dir mínima intervenció?
- què és el mètode ancestral
- Quina és la diferència entre mètode ancestral i tradicional
- Què vol dir que un vi és ecològic?
- Què vol dir que un vi prové de raïm de viticultura biodinàmica? Què hem d’esperar?
- Els maridatges amb vins naturals són millors?
- Cal que tingui vi natural meu establiment?
- Com servir vins naturals
Tertulians
- Joan Manuel Vendrell, enòleg del celler Mas Gomà
- Joan Vendrell, director comercial i de màrqueting del celler Mas Gomà
- Sergi Sevé, gerent 12 D.O.’s
Tast exclusiu per professionals Gremi d’Hostaleria de Vilanova i la Geltrú
és obligatòria la inscripció a l’esdeveniment